5 consells per mantenir-te actiu durant el confinament

Modificar la nostra rutina d’un dia per l’altre i de manera imposada pot provocar que ens sentim més cansats i desmotivats per continuar amb el nostre dia a dia. A més, la incertesa de no saber fins quan durarà tot això pot provocar alguns canvis emocionals que poden complicar els nostres dies.

Sabies que realitzar esport et pot ajudar si estàs en aquesta situació? És molt important mantenir-nos actius, ja que l’esport beneficia a la nostra salut mental i ens ajudarà a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. Pren nota dels cinc consells per començar a moure’t a casa:

  1. Fes esport i netejar la casa. Moltes tasques de casa, com escombrar, netejar els vidres o passar l’aspirador ja suposen activitat física, encara que no sigui d’alta intensitat. Si no estàs acostumat a fer esport o has parat de cop, millor començar amb aquestes petites activitats durant mitja hora cada dia. Estaràs exercitant el teu cos i netejant la casa, se t’acudeix alguna cosa millor?
  2. No romanguis més d’una hora segut a la cadira. Cal fer pauses actives, sobretot si treballes o estàs molta estona al sofà. Per ser conscient del temps que passes assegut, et recomanem posar-te una alarma al mòbil que soni cada hora. Aixeca’t, estira’t i passeja per casa. Si tens escales, aprofita per pujar-les i baixar-les. El teu cos t’ho agrairà, però també la teva ment!
  3. No oblidis treballar la teva postura. Mantenir l’esquena recta i els dos peus a terra ens ajudarà a mantenir una postura ergonòmica i evitar conseqüències greus en un futur.
  4. Reforça la musculatura. Estar a casa no és sinònim de deixar de treballar els nostres músculs. Fins i tot pots utilitzar paquets d’arròs o ampolles d’aigua per fer els exercicis amb pes. Ara més que mai hi ha un munt d’entrenaments virtuals per seguir actiu des de casa, però recorda seguir els exercicis dels professionals en el sector.
  5. Fes esport en família. És el moment idoni per exercitar-vos tots junts i passar un bon temps tots plegats. Amb la teva parella, amb els teus fills, amb els companys de pis… amb qui vulguis! Podeu jugar, aprendre coreografies, reptes d’equilibris… I és una bona manera de deixar enrere l’avorriment!

Si comences a fer esport durant aquest confinament, notaràs els beneficis que té pel teu organisme i per la teva salut mental. Recorda estirar sempre abans i després de fer qualsevol exercici per evitar lesions i acompanya l’exercici físic d’una dieta variada i equilibrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *