Aquest estiu cap ennuegament!

Amb l’arribada del mes d’agost, les visites a les piscines, platges i rius són el plat de cada dia. Sabies que la segona causa de mort per accident en els menors de 14 anys a Catalunya és l’ofegament a l’aigua? És per això que és important prendre una sèrie de consideracions per garantir la seguretat de tota la nostra família mentre gaudim de les vacances.

  • Si no coneixes la zona, el millor és fer un tomb i assegurar-te de la profunditat de la zona, així com comprovar la temperatura de l’aigua. La millor opció és triar zones que estiguin habilitades pel bany i vigilades. Si ja coneixes la zona, mai et confiïs!
  • Tirar-se de cap és una de les pràctiques més perilloses, sobretot si no coneixem la profunditat. Pot haver-hi molt poca profunditat i patir greus cops al cap.
  • Si no saps nedar, no et banyis sol i mai t’allunyis de la costa. La mar és molt perillosa i un canvi d’aires pot provocar que et sigui difícil tornar a costa. Si saps nedar, el consell més pràctic és nedar sempre en paral·lel de la costa, per evitar complicacions.
  • Acostuma’t a la temperatura de l’aigua a poc a poc. Mulla’t a mesura que vas entrant a l’aigua. Si notes molt de fred, fatiga o mal de cap, has de sortir de l’aigua ràpidament.
  • Vigila de prop als més petits. Hem d’educar-los perquè siguin conscients dels perills, ja que necessiten molt poca aigua per ofegar-se. Assegura que una persona adulta responsable no perd de vista en cap moment l’infant mentre es banya o juga a prop de l’aigua.
  • Respecta les normes i peticions dels vigilants. Són els qui vetllen per la nostra seguretat i ningú millor que ells coneixen la zona on ens estem banyant.
  • Res de begudes alcohòliques abans de ficar-te a l’aigua o mentre hi ets dins.
  • Has de ser conscient que està prohibit banyar-se amb bandera vermella. En el cas que hi hagi la groga, cal fer-ho amb molta precaució.

Gaudeix de l’estiu amb aquests consells i, davant de qualsevol dubte, pregunta al socorrista o truca al 061.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *