Com preparar entrepans saludables

Quan parlem d’entrepans tendim a associar-los amb menjars no massa saludables, ja que al ser un recurs ràpid de preparar acostumem a fer-los amb ingredients ultraprocessats i poc nutritius, sense tenir en compte el pa, que per anar bé hauria de ser 100% integral.

És lògic que una dieta saludable necessiti molt més que un simple sandvitx per aportar al nostre cos tots els nutrients que necessita. Hem de deixar de banda els entrepans com una opció per a qualsevol moment i optar per altres àpats més saludables entre hores: fruits secs, fruita, verdures crues amb hummus…

Com és difícil canviar les costums, en l’entrada d’avui us expliquem alguns exemples d’entrepans saludables. Però recorda: no hem de basar la nostra dieta en aquest tipus d’àpats, només és per millorar els entrepans que ja formen part del vostre dia a dia.

Bàsics dels teus entrepans saludables

Hi ha algunes normes bàsiques que han de complir tots els entrepans per a ser més saludables o menys dolents. La primera norma és el que pa ha de ser 100% integral, ja que aquest es relaciona amb un menor risc de patir diabetis i malalties cardiovasculars. Això es deu a que el pa integral es fa amb amb el gra sencer i sense refinar.

Si optes per complements com tonyina, sardines, etc., la opció més saludable és optar per aquelles al natural o en oli d’oliva.

Amb aquestes premises bàsiques, comencem!

Entrepa de tonyina, gambes i tomàquet

Un clàssic reinventat. És saludable, lleuger, nutritiu i saborós, perquè el healthy no està renyit amb el bon gust. I, a més, conté omega 3, proteïnes, vitamines i minerals.

Ingredients: tonyina, gambes cuites, tomàquet, pa integral, pebrots, oli d’oliva, sal i pebre.

Elaboració: primer, torra el pa mentre talles en rodanxes els tomàquets i els pebrots, i salpimentes les gambes. Després, munta l’entrepà col·locant les rodanxes de tomàquet, la tonyina, les gambes i els pebrots. Per a finalitzar pots completar l’entrepà amb escarola.

De salmó i truita francesa

Una combinació perfecta entre la mar i la terra, rica en proteïnes i molt lleugera, amb una aportació calòrica molt discreta.

Ingredients: Pa integral, formatge blanc cremós, salmó fumat, ous, oli d’oliva i sal.

Elaboració: com en l’anterior recepta, comença torrant el pa mentre fas la truita francesa. Una vegada ho tinguis llest, unta les llesques amb el formatge cremós, després reparteix les làmines de salmó i, finalment, col·loca la truita.

De tofu, verdures i soia

Una opció ràpida, vegana, nutritiva i saborosa que combina ingredients lleugers, complets i saludables.

Ingredients: pa integral, tomàquet, enciam, cogombre, espàrrecs verds, brots de soia, dues làmines de tofu i oli d’oliva.

Elaboració: la seva preparació és molt senzilla, però molt important que col·loquis els ingredients en el següent ordre: tira una mica d’oli al pa, després reparteix el cogombre i el tomàquet en rodanxes, damunt les làmines de tofu i finalment els espàrrecs verds i els brots de soia. Per a donar-li un toc més saborós pots afegir-li al final una mica de salsa de soia.

Recorda que si tens més dubtes sobre la teva alimentació i vols aprendre a menjar millor, pots reservar cita en el nostre servei de nutricionista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *