COVID-19 i graus d’alcohol: quin he de comprar?

L’alcohol és un dels productes més demandats a la farmàcia, després de les mascaretes, els gels hidroalcohòlics i els guants. Molts de vosaltres ens heu preguntat si tots els alcohols serveixen per a fabricar gels hidroalcohòlics a casa o per a desinfectar diferents superfícies. La resposta és sí, però sempre depenent dels graus d’alcohol i de la manipulació que feu amb ells. Pren nota!

Serveix qualsevol graduació d’alcohol contra la COVID-19?

Tant els alcohols de 96º com els de 70º han estat usats com a agents antisèptics, és a dir, productes que ens serveixen per a combatre microorganismes patògens en superfícies inertes o teixits vius. Però… els dos són igual d’eficaços? Quina diferència hi ha entre ells?

L’alcohol de 96º es un alcohol molt més pur, però això no significa que sigui més eficaç o més potent. Una major concentració d’alcohol el fa més volàtil, és a dir, que s’evapora més ràpidament. Per tant, el temps de permanència en superfícies i en contacte amb microorganismes disminueix. De fet, l’alcohol de 96º deshidrata la membrana del virus o bacteri però dificulta la seva penetració en ell, per la qual cosa pot no complir de manera correcta amb la seva destrucció.

En canvi, l’alcohol de 70° conté la proporció justa d’alcohol i aigua. Es tracta d’una solució més aquosa que alenteix el procés d’evaporació d’aquest. Roman en diferents superfícies per més temps, de la mateixa manera que no deshidrata la membrana del microorganisme i l’elimina de manera més eficaç.

Aigua i sabó: la manera més efectiva de lluitar contra el coronavirus

Els gels hidroalcohòlics són una solució si estem fora de casa i no podem rentar-nos les mans, però l’aigua i el sabó són la manera més eficaç per a lluitar contra el coronavirus, a més de ser una alternativa molt més barata. Per això no has de reemplaçar una correcta rentada de mans amb aquesta mena de gels.

Tens més dubtes? Consulta’ns a la farmàcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *