Millora l’aspecte del teu contorn d’ulls

Qui no s’ha espantat mai bon matí en veure’ns en el mirall i veure com han aparegut bosses i ulleres sota els seus ulls? Avui parlarem sobre aquest tema, com sorgeixen i com prevenir l’aparició de bosses i ulleres.

Què són les bosses i ulleres?

Per a començar, les bosses i les ulleres no són el mateix. Es poden donar alhora però no té perquè i la seva aparició es deu a diversos factors. La pell que envolta als ulls és molt delicada i cinc vegades més fina que la de la resta de cara i del cos. En ser tan fina, es transparenten fàcilment els colors blavosos dels vasos sanguinis que hi ha sota la pell donant lloc a l’aparició de les denominades ulleres. És un dels llocs on més es noten les conseqüències de l’edat, la falta de somni i el ritme de vida.

D’altra banda, les bosses són la inflor de la pell sota els ulls en acumular-se líquids i toxines en les parpelles inferiors. És comú l’aparició de bosses en persones d’avançada edat.

Quina és la causa de les bosses i ulleres?

L’aparició d’aquestes bosses i ulleres pot deure’s a molts factors. Els més comuns són:

  • Predisposició genètica: el nombre de vasos capil·lars en la parpella inferior ve determinat pels teus gens. A major nombre de venes és més fàcil que la zona es vegi fosca.
  • La falta de somni i l’estrès.
  • La retenció de líquids: la parpella inferior és una de les zones que pitjor drenen de la cara pel que aquelles persones amb predisposició a retenir líquids és probable que tinguin bosses en els ulls.
  • L’edat: amb el pas del temps, el múscul dels ulls s’afebleix i la pell es torna més flàccida provocant l’aparició de bosses.

Altres causes de l’aparició d’ulleres i bosses són les al·lèrgies, malalties o una alimentació deficient.

Com prevenir bosses i ulleres?

Les bosses i ulleres poden resultar altament molestes estèticament parlant tant per a dones com per a homes. Existeixen hàbits en la teva vida diària que t’ajudaran a prevenir les bosses i ulleres.

L’alimentació influeix en molts aspectes de la nostra vida i aquest cas no és una excepció. Per a evitar l’aparició de bosses hem de limitar el consum de sal en els menjars, ja que és un mineral que reté líquids. És especialment important evitar la sal a la nit. L’alcohol també potencia la retenció de líquids. Per això és important reduir el consum d’alcohol fins que acabi sent 0.

Per a combatre les ulleres hem d’incloure en la nostra dieta aliments rics en Vitamina K, ja que ajuda a millorar la circulació. Aquesta vitamina està molt present en vegetals de fulla verda com l’enciam, l’espinac, el bròcoli, la col, etc.

Agafar el son i descansar bé és fonamental per a evitar l’aparició de bosses i ulleres. El recomanable és dormir vuit hores. A més, dormir boca amunt ajuda a una millor distribució de líquids pel nostre organisme evitant que es concentrin en les nostres parpelles.

Evitar dormir amb el maquillatge és vital, ja que els químics presents en ell poden assecar i irritar els nostres ulls. Rentar-nos la cara i hidratar-la ajuda a mantenir la pell de sota els nostres ulls més elàstica i sana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *