Mites sobre el coronavirus

De ben segur que tots els que esteu llegint aquesta frase heu rebut algun missatge a través de les xarxes socials o bé de WhatsApp sobre el coronavirus. I la situació no és per menys: ens trobem confinats i tenim molt temps lliure. Però això no indica que totes les informacions que rebem siguin certes. En aquests moments més que mai necessitem fiar-nos només de fonts oficials i no fer cas als missatges reenviats que no paren de voltar.

Sou molts els que ens pregunteu sobre si és cert que bevent aigua molt calenta o utilitzar un assecador de mans pot matar el coronavirus. És per això que hem decidit recopilar els mites sobre el coronavirus que més ens heu repetit i els explicarem perquè tothom els entengui.

La millor manera de protegir-se contra la COVID-19 és rentar-se les mans amb aigua i sabó freqüentment. D’aquesta manera s’eliminen els virus que puguin ser a les mans i s’evita la infecció que podria produir-se en tocar-se els ulls, la boca i el nas.

1. Beure aigua calenta o dutxar-nos amb aigua calenta mata el virus.

Amb total independència de la temperatura de la dutxa o de la banyera, la temperatura corporal dels humans acostuma a oscil·lar entre els 36,5° i els 37°. Per tant, ni beure aigua molt calenta ni fer un bany d’aigua a més de 30° ens ajudarà. El nostre organisme seguirà a la mateixa temperatura i el virus s’hi troba còmode.

2. El coronavirus pot transmetre’s a través de les picades de mosquits.

Avui dia no hi ha cap estudi que confirmi aquesta oració. El virus es propaga a través d’una persona infectada quan tus, esternuda o manté el contacte amb alguna superfície on deixa impregnat una càrrega viral.

3. Els assecadors de mans ajuden a matar el coronavirus.

És fals. La recomanació més eficaç és rentar-se les mans amb aigua i sabó, o si no pot ser, amb gel hidroalcohòlic, de manera freqüent i assecant-les després amb paper d’un sol ús. Recorda obrir i tancar l’aixeta amb el colze, així la rentada de mans serà del tot eficaç.

3.  Aplicar alcohol sobre el nostre cos serveix per matar el virus.

També és fals. Si el virus ja ha entrat al nostre organisme, realitzar aquestes accions no farà més que fer malbé la nostra roba i les nostres mucoses. L’alcohol serveix per a desinfectar les superfícies, però sempre seguint les recomanacions pertinents, i aplicar-ho a la nostra pell no és una d’elles.

4. Els antibiòtics són eficaços per a prevenir i tractar la infecció pel COVID-19.

No. Els antibiòtics són eficaços contra els bacteris, però no contra els virus. Per tant, no s’han d’utilitzar antibiòtics per a prevenir ni per a tractar la infecció. No obstant això, si t’hospitalitzen per ser positiu, és possible que t’administrin antibiòtics perquè no contreguis infeccions bacterianes.

Si tens més dubtes, pots trucar-nos a la farmàcia al 973 44 50 87. T’atendrem al més aviat possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *