Nadons i coronavirus

Segons dades de l’Hospital Vall d´Hebron, la xifra de casos de COVID-19 entre els nadons, és baixa. El nombre de nounats infectat és escàs i, els casos detectats, han estat lleus. Encara que sembli que el pitjor ja ha passat, el virus segueix entre nosaltres, per la qual cosa, això no significa que els bebès no puguin infectar-se. Extremar les precaucions és clau per a evitar al màxim un possible contagi, ja que el seu sistema immunològic no està tan desenvolupat com el d’un adult.

Puc contagiar al bebè durant l’embaràs?

No existeixen evidències que es produeixi un contagi per transmissió intrauterina a través de la placenta o perinatal, és a dir, no hi hauria transmissió vertical mare – fill de la malaltia. Si la mare està infectada, els especialistes realitzaran al nounat les proves que considerin adequades i, en cas necessari, aplicaran el tractament més adequat i faran les recomanacions oportunes per a la seva cura.

Acabo de ser mare, quines pautes he de seguir per a evitar contagiar al meu nadó de COVID-19?

No hi ha unes pautes específiques per als evitar contagiar als nadons. Només has de seguir les mateixes mesures de prevenció que les autoritats sanitàries recomanen per a la resta de la població. Això sí, és aconsellable extremar les precaucions, així com mantenir unes bones pràctiques higièniques, sobretot de les mans.

Redueix les visites al mínim

El naixement d’un bebè és motiu de celebració i per tant, és lògic que tot el nostre entorn desitgi conèixer-lo. Però no oblidem que seguim en una situació epidemiològica, i conseqüentment, han de limitar-se les visites a l’hospital o al domicili a les estrictament necessàries, minimitzant així el risc de contagi.

Si així i tot, el teu nadó resulta infectat per COVID-19, no t’alarmis, el risc de complicacions greus a causa del virus és baix i el més probable és que tingui una simptomatologia lleu. Si detectes que el teu bebè presenta símptomes relacionats amb la COVID-19, acudeix al teu pediatre, et donarà els passos a seguir.

Estar embarassada en temps de pandèmia i incertesa no és agradable, per això, si necessites més informació o tens dubtes, a la nostra farmàcia som al teu costat per a acompanyar-te en aquesta etapa vital. No dubtis a visitar-nos!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *