Necessites un detox? Acomiada’t de les toxines amb romaní i llimona!

Tot el que mengem, l’aire que respirem, l’estrès, el tabac, l’alcohol… ens exposem constantment a fonts de toxines. Tot i que l’organisme ja compta amb els filtres necessaris per protegir-se, a vegades aquests filtres poden obstruir-se. D’aquí l’interès per fer una neteja detox que ajudi al cos en aquesta tasca. Els nostres avantpassats ja ho sabien, la desintoxicació ha format part durant segles fent ús dels beneficis de les plantes. 

Què són les toxines?

Les toxines són substàncies tòxiques produïdes per activitats metabòliques, que potencialment tenen patogenicitat, es poden desenvolupar a partir de residus del metabolisme diari, per exemple, del què mengem o també de substàncies tòxiques del nostre entorn, com la contaminació atmosfèrica o els pesticides.

Una dieta poc saludable (excés de sucre, sal, greixos saturats, etc.), així com mals hàbits de vida (tabaquisme, alcoholisme, falta de son, etc.) són les principals causes de l’acumulació de toxines al nostre organisme.

En poques paraules, una toxina és una substància en excés en el cos, vinculada a la nostra dieta o al nostre entorn, que impedeix el bon funcionament de l’organisme i que cal s’ha d’eliminar.

El fetge, una prioritat

El fetge és un òrgan clau del cos, ja que transforma els nutrients en valuosos elements cel·lulars alhora que rebutja els residus i neteja els líquids. També és la glàndula que condiciona el nivell d’energia i to garantint una bona qualitat de la circulació sanguínia.

Les seves funcions vitals el converteixen en un òrgan que cal preservar, sobretot, moderant el consum d’alcohol i menjant de manera saludable, però també netejant-lo de tant en tant.

Dos olis estrella per la teva neteja detox: el romaní i la llimona

Per fer una mica de detox, ja sigui després d’una celebració o una temporada d’excesos, pot ser interessant utilitzar olis essencials dotats de propietats desintoxicants i capaços d’ajudar als mecanismes de purificació del nostre cos. 

Oli essencial de llimona

Recomanat per les seves propietats tòniques, l’oli essencial de llimoner és un valuós aliat per ajudar a la digestió i activar les anomenades funcions hepatoprotectores per a una veritable desintoxicació. També s’utilitza habitualment per alleujar les nàusees i lluitar contra un fetge “cansat”.

L’oli essencial de llimona també ajuda a combatre les cames cansades, la retenció d’aigua i el sobrepès, quan aquests símptomes són d’origen hepàtic.

Consell: diàriament, 3 gotes d’oli essencial de llimona al matí abans d’un àpat en un comprimit neutre, en una cullerada amb sucre de canya o en un suc de fruites activaran totes les funcions digestives i ajudaran a una purificació real.

Oli essencial de romaní

L’oli essencial de romaní verbenona, que drena i regenera  les cèl·lules hepàtiques és útil per a la desintoxicació hepàtica, però també per donar suport a aquest òrgan en cas de fatiga o debilitat.

L’oli essencial de romaní verbenona també és un bon actiu contra les patologies bronquials, com ara la tos, la bronquitis i la sinusitis: dilueix el moc respiratori i permet la seva evacuació, és alhora antibacterià, antiviral, anti- inflamatòria, antiespasmòdica i immunoestimulant.

Consell: és un oli essencial notable per estimular els òrgans que excreten toxines cap a l’exterior. El romaní de verbenona s’utilitza com a tractament, es pot fer durant 1 o 3 setmanes a raó de 2 gotes en un comprimit neutre o en una cullerada de sucre cada matí.

Si teniu cap pregunta sobre l’ús d’olis essencials, no dubteu en posar-vos en contacte amb els nostres farmacèutics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *