Objectiu de la tornada: rutina d’olis per a l’envelliment de la pell

La tardor és moment de nous propòsits i d’assaborir la part positiva de les rutines, i especialment, tenir cura de nosaltres és vital per mantenir una bona autoestima. I com ja sabem, amb l’edat, la pell perd elasticitat i fermesa. Per lluitar contra això és important nodrir la pell amb un tractament reafirmant adequat.

A partir dels 40 anys, el procés de renovació cel·lular s’alenteix, cosa que provoca una pèrdua d’elasticitat i fermesa de la pell i fa que s’assequi i les arrugues guanyen terreny i s’instal·len de forma permanent.

A més de factors genètics, la pell es veu afectada pel nostre estil de vida, la dieta, la gestió de l’estrès, la qualitat del son o fins i tot les toxines ambientals com els raigs UV o la nicotina: tots aquests factors poden contribuir a l’envelliment cutani més ràpid.

La contaminació pot ser d’origen humà (fum del tabac, trànsit, pesticides, fertilitzants químics, tractament de residus, etc.), així com natural (raigs UV, pols, etc.).

Com protegir la pell de la contaminació?

La contaminació implica la generació d’estrès oxidatiu i l’alliberament de substàncies inflamatòries que generaran un envelliment prematur de la pell.

La cara és la zona del cos on la pell es veu més afectada pels efectes de la contaminació, perdent la seva brillantor. Per tenir especial atenció de la vostra pell, sobretot si viviu en un entorn urbà, assegureu-vos d’escollir tractaments cosmètics que combatin els efectes de la contaminació, inclosa la protecció de la pell dels radicals lliures i l’enfortiment de la barrera protectora natural de la pell. La cura de la pell amb propietats antioxidants pot ajudar a prevenir l’envelliment prematur de la pell i afavorir la renovació cel·lular.

El sol? Continuem evitant-lo

Tot i que a la tardor volem seguir mantenint el to bronzejat de la pell ja que sembla que ens doni un efecte de salut, és tot el contrari: exposar-te al sol durant massa temps sense prendre precaucions agreujarà l’envelliment de la pell.

De fet, l’exposició excessiva a la llum ultraviolada i a la radiació tèrmica (raigs infrarojos), així com a partícules fines, tendiran a irritar i assecar la pell, afavorint la formació de radicals lliures en els teixits i les cèl·lules, provocant l’estrès oxidatiu. 

Quins són els millors olis per l’antienvelliment? 

A diferència dels olis minerals generalment derivats del petroli, la composició dels olis vegetals naturals és similar a la dels lípids de la pell humana. Penetren fàcilment a les capes superiors de l’epidermis i donen suport a les seves funcions naturals, complementant el seu contingut lipídic i neutralitzant la pèrdua d’hidratació. Les zones rugoses desapareixen més ràpidament i la pell es torna més llisa i ferma, per obtenir una pell radiant.

Per a cada objectiu, cal triar l’oli adequat. Per exemple:

  • L’oli d’argan té cura de la pell madura perquè conté vitamina E, un antioxidant natural.
  • L’oli de jojoba és ideal per a pells mixtes i greixoses perquè penetra fàcilment sense deixar cap pel·lícula greixosa, mentre que regula les secrecions de sèu.
  • L’oli de gra d’albercoc per a una pell lluminosa, gràcies a la seva acció emol·lient i suavitzant.
  • L’oli reafirmant de Weleda conté vuit olis vegetals orgànics per a un efecte antioxidant, però també oli de macadàmia, sèsam, càrtam … l’elecció és vostra! Pregunta a la nostra farmàcia i t’assessorarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *