Torna a la rutina amb energia!

Després del relaxament i el descans de l’estiu, a moltes persones ens costa enfrontar-nos a la tornada al treball i a la rutina, la qual cosa provoca un decaïment general del seu estat físic i psíquic. Com a solució a aquest cansament general, el normal és recomanar la complementació vitamínica. Però… és sempre necessària? 

Els multivitamínics són suplements alimentosos que contenen i aporten una combinació de les vitamines i minerals que l’organisme necessita per a funcionar correctament. 

Acostumem a recomenar:

  • Gelea reial: Complement alimentós molt interessant a tenir en compte quan manquem de l’energia necessària per a realitzar les nostres activitats quotidianes. La ingesta d’aquest tipus d’elements pot ajudar-te a preparar el cos i a afrontar amb més forces i ganes la volta als teus horaris i hàbits diaris.
  • Vitamina B: Totes les vitamines del grup B tenen un paper fonamental en el correcte funcionament de l’organisme. Una de les principals funcions de la vitamina B és contribuir a l’obtenció d’energia per part del teu cos, procés més que necessari per a exercir totes les activitats bàsiques i complexes del teu dia a dia. La vitamina B1, per exemple, és la que s’encarrega d’augmentar la producció d’energia cel·lular. La vitamina B2, que aporta beneficis al metabolisme, actua en l’àmbit cerebral i fa possible un millor flux sanguini al cervell.
  • Vitamina C: Es caracteritza per la millora de l’eficiència del sistema immunològic per a combatre bacteris i virus. A més, contribueix a la reducció del dolor muscular. Pots trobar aquesta vitamina en cítrics, bròcoli o pebrots.
  • Magnesi: És un mineral primordial en el nostre organisme, fonamental per a la producció d’ATP, el principal productor d’energia del cos. Quan el magnesi és sota, les cèl·lules són menys capaces de produir energia, la qual cosa sol derivar en fatiga.

Aquests nutrients són vitals en molt petites quantitats per a la nostra salut, perquè serveixen de base per a multitud de funcions vitals: funcions cerebrals, contracció muscular, balanç de fluids, immunitat i producció d’energia, etc.

Moltes vitamines i minerals són considerats nutrients essencials, és a dir, que el cos no és capaç de produir-los. Quan no s’aconsegueix aportar a través de la dieta les quantitats que l’organisme necessita, es fa necessari aportar-los a través dels suplements o complements alimentosos.

En condicions normals, una dieta saludable, variada i equilibrada hauria de proporcionar-nos les quantitats diàries recomanades que l’organisme requereix aquests micronutrients. Malgrat això, en moments en els quals l’organisme està baix de defenses o requereix més quantitat d’alguna vitamina o mineral, és quan es necessita recórrer a un multivitamínic.

Abans de comprar qualsevol multivitamínic i començar a prendre-ho, consulta si és procedent i/o necessari en aquest moment i quin és el millor per a tu, sobre la base de les teves manques, necessitats i símptomes. Algunes vitamines poden tenir efectes secundaris greus si es prenen en determinades condicions de salut o si es prenen amb altres medicaments. 

Consulta’ns especialment si tens una malaltia crònica o consumeixes altres medicaments!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *